Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2019

Ikrar Media Sosial Untuk Kesihatan Mental

Imej
Ubah Suapan Anda #DisruptYourFeed 🙅️ ⠀

⠀ Pada 09 haribulan 10 yang lalu, akaun sosial media The Female Lead telah melancarkan sebuah Ikrar Media Sosial untuk mempromosikan penggunaan media sosial yang lebih sihat dan positif di kalangan remaja dan belia. Ikrar ini diasaskan atas penemuan akar umbi hasil penyelidikan bersama antara The Female Lead dan Psikologis Cambridge Dr Terri Apter.

Penyelidikan ini keluar dari kebimbangan global mengenai kesan dunia digital terhadap kesejahteraan anak muda, terutamanya wanita. Panduan media sosial semasa memberi tumpuan kepada batas keselamatan dan masa, tetapi sangat sedikit tentang cara membuat pengalaman lebih memperkaya. Mereka ingin tahu: boleh media sosial menjadi daya inspirasi dalam kehidupan anak-anak gadis?
Penyelidikan penting ini telah menunjukkan banyak hasil positif yang terhasil daripada pengenalan model peranan wanita yang baru dan mengganggu suapan media sosial. Ikrar Media Sosial mereka menggubah penemuan utama ini kepada empat gar…

Bila Period, Ingat Snowdrop

Imej
Bila period, Ingat Snowdrop, Ingat Period, Ingat Snowdrop.
Ya betul, bila period kita akan automatik mencari pad, bagi pengguna pad Snowdrop mestilah akan ingat pada pad Snowdrop dan mula mencari di mana mereka menyimpannya. Kerana apa? Jom baca ini;
KEPUTIHAN : SENTIASA KERING
 Sebenarnya waktu tak Period pun boleh pakai pad Snowdrop ni. Adiela Ridzuan seorang model yang juga pengguna pad Snowdrop menggunakan saiz Dry Flux (Pantyliner kering) ketika mengandung untuk menguruskan keputihan.

"Siapa kata mengandung tak boleh pakai Pad Snowdrop? Saya guna saiz Dry Flux setiap hari. Biasalah bila mengandung, masalah keputihan tu memang mengganggu rutin harian saya dan saya percaya wanita di luar sana pun alami masalah yang sama. Saya pun rasa selamat bila gunakannya kerana ianya diperbuat dari 100% kain" - Adiela Ridzuan
MESRA KULIT DAN SESUAI CUACA PANAS
Pad Snowdrop ni juga sesuai digunakan pada cuaca negara kita yang panas dan lembap sepanjang tahun, kerana fabriknya sentiasa keri…

Apa Komen Pengguna Pad Kain Snowdrop?

Imej
Secara peribadi saya telah pun menggunakan pad kain Snowdrop sejak tahun 2014 sehingga kini, iaitu sudah 5 tahun!
Mari kita ikuti apa kata atau testimoni pengguna pad kain Snowdrop yang lain pula. Kebanyakan mereka ini sudah pun menggunakan Pad Kain Snowdrop sejak 3 hingga 10 tahun!


Testimoni ini juga boleh anda lihat di bahagian komen posting Facebook Snowdrop.
Rata-rata mengatakan pad kain Snowdrop ini selesa, tak gatal, senggugut dan keputihan berkurangan. Jimat duit dan tak payah fikir beli pad setiap bulan.




"Memang best.. First time guna..  Selesa.. macam tak pakai pad pun ada.. masalah kegatalan pun dah tak de.."
"Betul, alhamdulilah saya dah pakai dekat 2 tahun dah.. Sengggugut pun dah takde.. Tiap-tiap bulan tak payah fikir nak beli pad.. 👍👍"
"5 tahun lepas saya selamat melahirkan zuriat pertama iaitu bayi perempuan akan tetapi bayi saya tidak panjang umurnya. Dalam kesedihan semasa berpantang saya mengalami 'rengat' akibat memakai pad pakai buang…